Η πρώτη επαφή και η γνώμη του ειδικού…#OrganiCup.

_DSC4288

Μαζί πριν λίγες μέρες καλωσορίσαμε το OrganiCup. Μαζί μάθαμε πως μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας νέες συνήθειες, νέες αγάπες που, αν μη τι άλλο, μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν. Μαζί εδώ αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και εκείνες οι μέρες που είμαστε λίγο διαφορετικές, τις μέρες της περιόδου που έχουμε ανάγκη για λίγη παραπάνω αγάπη, ξεκούραση, φροντίδα και… λιγότερη ανησυχία. Σήμερα σου λέω τη δική μου εμπειρία και νιώθω πολύ όμορφα για αυτό!

Η δική μου γνώμη…

Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα άλλαζα συνήθειες χρόνων και θα αισθανόμουν και τόσο καλά, ίσως και να γελούσα μαζί του. Ναι λοιπόν, δοκίμασα το OrganiCup και έχω να σου πω τα καλύτερα. Χαίρομαι πολύ για αυτήν μου την απόφαση και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γυναίκα που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει τη ζωή της λίγο πιο όμορφη. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου με την εφαρμογή του, δεν μου δημιούργησε το παραμικρό άγχος γιατί ήμουν αποφασισμένη να το κάνω. Απόλυτα σταθερό, απόλυτα ασφαλές και πολύ-πολύ άνετο. Το δοκίμασα σε δύσκολες συνθήκες, με μεγάλη ροή και με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Το κύπελλο περιόδου OrganiCup είναι ένα μαγικό προϊόν, που ήρθε να αλλάξει τις μέρες εκείνες που η ανάγκη να αγαπάμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας είναι μεγαλύτερη. Εγώ το έβαλα στη ζωή μου και θα είναι μαζί μου για όσο χρειαστεί!

Η γνώμη του ειδικού…

Επειδή όμως μπορεί να έχεις περισσότερες απορίες μαζί μας είναι η Αφροδίτη Κονδύλη, Φαρμακοποιός, Βοηθός Μητρότητας, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, API Parent Educator και Ιδρύτρια του κέντρου “Κύκλος-Υποστήριξη Γυναικών. Θα μας πει αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Organic Cup, την καλύτερη επιλογή για την περίοδο μας.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου; Το κύπελλο περιόδου είναι η τελευταία πιο οικολογική και οικονομική επιλογή της γυναίκας για την περίοδό της. Είναι κατασκευασμένο από ιατρικής κλάσης σιλικόνη ή latex, συνήθως χωρίς καθόλου πρόσθετα χρωμάτων και αρωμάτων και κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη.

Πώς λειτουργεί το κύπελλο περιόδου; Το κύπελλο περιόδου διπλώνεται εύκολα με τα χέρια, εισάγεται στον κόλπο, ξεδιπλώνεται και ασφαλίζει στην θέση του με την δημιουργία αρνητικής πίεσης (κενού). Συλλέγει με ασφάλεια την έμμηνο ρύση, χωρίς διαρροές και μπορείς να το φοράς συνεχόμενα έως και 12 ώρες. Μετά από ~12 ώρες το απομακρύνεις και αδειάζεις το περιεχόμενο στην τουαλέτα ή στην μπανιέρα ενώ κάνεις μπάνιο, το ξεπλένεις και το ξαναφοράς. Βασικό είναι ανάμεσα στις περιόδους να το αποστειρώνεις μέσα σε βραστό νερό για 5λεπτά.

Είναι ασφαλές;Το κύπελλο περιόδου σε αντίθεση με άλλες επιλογές, συγκρατεί το αίμα και δεν το απορροφά, δεν προκαλεί ξηρότητα, δεν προκαλεί μολύνσεις, στα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα αναφέρεται ελάχιστη πιθανότητα για πρόκληση Συνδρόμου Τοξικού Σοκ, που μηδενίζεται αν ακολουθούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και χρήσης. Στην αγορά κυκλοφορούν κύπελλα περιόδου που είναι πιστοποιημένα υποαλλεργικά και vegan friendly και συνοδεύονται από οργανικά προϊόντα καθαρισμού για μέγιστη ασφάλεια. Για παράδειγμα, το OrganiCup συμμορφώνεται με όλα τα απαραίτητα προϊόντα και την νομοθεσία. Είναι Allergy Certified, Vegan Certified και Cruelty free.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το κύπελλο ενώ γυμνάζομαι ή κολυμπάω; Το Κύπελλο περιόδου είναι ιδανικό για γυναίκες που αθλούνται ή έχουν έντονη δραστηριότητα καθώς δεν χρειάζονται συχνές αλλαγές. Το κύπελλο συγκρατεί περίπου την ροή τριών XL ταμπόν ακόμη και αν κάνεις γυμναστική, yoga, κολύμπι όλη μέρα. Είναι απόλυτα διακριτικό καθώς δεν καταλαβαίνει κανείς ότι το φοράς.

Πώς θα ξέρω ότι το κύπελλο μου έχει γεμίσει; Ανάλογα με την ροή της περιόδου σου, το κύπελλο πρέπει να αδειάζεται κάθε 8 με 12 ώρες. Συστήνεται στην αρχή να το αδειάσεις μια φορά κάθε 4-6 ώρες ώστε να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι την απαιτούμενη για εσένα συχνότητα. Εάν το κύπελλο σου δεν έχει γεμίσει μετά από 4-6 ώρες, την επόμενη φορά μπορείς να το αφήσεις περισσότερο χρόνο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κύπελλο ενώ έχω μεγάλη ροή κατά τη διάρκεια της περιόδου; Το κύπελλο ενδείκνυται και για τις γυναίκες που έχουν μεγάλη ροή περιόδου ή μηνορραγία, καθώς μπορεί να περιέχει ακόμη και 3 φορές περισσότερη ποσότητα από ένα XXL ταμπόν. Εάν αντιμετωπίζεις μεγάλη ροή, συστήνεται να αδειάζεις απλώς συχνότερα το κύπελλό σου, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. Προσωπικά αυτό που έχω διακρίνει από τις γυναίκες που το δοκίμασαν είναι ότι δεν επέστρεψαν στις σερβιέτες και τα ταμπόν και ότι το κύπελλο άλλαξε τη ζωή τους και τον τρόπο που βλέπουν την περίοδό τους. Και το σώμα τους επίσης!

Μπορεί να λερώσω και να λερωθώ με την χρήση του κυπέλλου; Διαρροές κατά τη χρήση μπορούν να συμβούν σε περίπτωση που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Το κύπελλο συγκεντρώνει την έμμηνο ρύση δημιουργώντας στεγανότητα μέσω της δημιουργίας αρνητικής πίεσης (κενού).  Όταν το αφαιρείς, απλά πιέζεις τη βάση του κυπέλλου για να απελευθερώσεις το σφράγισμα και κουνάς πολύ απαλά το κύπελλο μπρος – πίσω μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς. Η ποσότητα της έμμηνου ρήσης θα μείνει μέσα στο κύπελλο και μπορείς απλά να το αδειάσεις στην τουαλέτα.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κύπελλο γυναίκες που δεν έχουν ολοκληρώσει σεξουαλικά; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσεις κύπελλο περιόδου, ωστόσο συστήνεται γενικά να είσαι τουλάχιστον 14 χρονών. Εάν είσαι νεότερη, μπορεί να χρειαστείς περισσότερη πρακτική στην αρχή καθώς οι μύες του κόλπου είναι πιο στενοί και δυσκολεύουν την εισαγωγή. Συστήνεται πάντα να συμβουλεύεσαι τον γυναικολόγο σου.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το κύπελλο με ενδομήτρια συσκευή αντισύλληψης (σπιράλ, IUD); Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο. Συστήνεται πάντα να συμβουλεύεσαι τον γυναικολόγο σου.

Ξεκίνησα και συνεχίζω ένα ταξίδι για να αλλάξω τα δεδομένα και σε θέλω μαζί μου…

Πόπη.

0 comments
8 likes
Prev post: Μια συλλογή για όλες τις ανάγκες, Premier Cru…#CaudalieNext post: Shine again…#Orzene

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Latest posts
Newsletter

Το email σας:

Εγγραφή
Διαγραφή

ME @ INSTAGRAM