«Ημερολόγια Σαββάτου» από την Δήμητρα Μπαρώτα!

………………. 

“Ημερολόγια Σαββάτου”

Τα Χριστούγεννα χαρίζουμε δώρα, πολλά δώρα και εμείς εδώ, μαζί είδαμε και φέτος τις καλύτερες προτάσεις. Υπάρχουν όμως και κάποια δώρα που οφείλουμε να κάνουμε σε εμάς ώστε να μας ταξιδέψουν για λίγο σε εικόνες και ιστορίες βγαλμένες από την ίδια μας τη ζωή. Ένα βιβλίο ίσως να είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να επιλέξεις να χαρίσεις σε σένα αυτές τις γιορτές. Η δική μου πρόταση είναι το «Ημερολόγια Σαββάτου» της Δήμητρας Μπαρώτα. 

Τον Νοέμβριο λοιπόν κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 γράμματα το μυθιστόρημα της Δήμητρας Μπαρώτα «Ημερολόγια Σαββάτου». Ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό μυθιστόρημα μέσα από το οποίο παρουσιάζονται με εκπληκτικό τρόπο οι ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές στις μέρες της ηθικής και της οικονομικής κρίσης. Μια υπάκουη σύζυγος φοροτεχνικού που εμφανίζεται στα πρωϊνάδικα ως εμπειρογνώμονας, ο δάσκαλος και απογοητευτικός εραστής της από την έκτη δημοτικού, μια φίλη της αστρολόγος και εναλλακτική θεραπεύτρια, ένας εργολάβος κηδειών, η Μητέρα του συζύγου της κι ένας προγραμματισμένος φόνος είναι οι ήρωες του μυθιστορήματος.

Λίγα λόγια για την πλοκή…

Ένιωσε μια απότομη και δυνατή ριπή αέρα να περνάει δίπλα από το αυτί της.  Είδε τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο του.  Το σώμα του έπεσε στο πάτωμα ενώ τα χέρια του έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια σαν να προσπαθούσε να πει κάτι με τις χειρονομίες του. 

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι έγινε. Το μόνο που ήθελα ήταν να ξέρει ο Μίλτος πως ήμουν ζωντανή. Ποτέ δεν θα τον σκότωνα».

«Το αίμα μου είχε παγώσει και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πως έπρεπε να φύγω όσο πιο γρήγορα γινόταν από εκεί μέσα. Ήταν ανάγκη να καλέσω την αστυνομία».

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Δήμητρα Μπαρώτα είναι μητέρα δυο παιδιών και ζει στην Αθήνα. Μοιράζεται τη ζωή της ανάμεσα στη λογιστική ως εργαζόμενη σε εισαγωγική εταιρεία και στην αγάπη της για τη συγγραφή ιστοριών. Τα «Ημερολόγια Σαββάτου» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο που κατορθώνει να βγει έξω από το κεφάλι της. Της αρέσουν τα δάση, οι φωτογραφίες και οι σκοτεινές ιστορίες που φωλιάζουν ύπουλα στις οικογένειες. Ασχολείται με την παρατήρηση των κομβικών στιγμών της ύπαρξης, την υποκρισία και τη σκληρότητα των ανθρώπων της καθημερινής ζωής.

Μπορείς να το βρεις στην τιμή των 19,00 € σε όλα τα βιβλιοπωλεία, on line με δωρεάν μεταφορικά εδώ, αλλά και τηλεφωνικά στο 210 612 70 74.

Καλή ανάγνωση!

Πόπη.

 

 

0 comments
1 like
Prev post: Aveda, μια ιεροτελεστία ομορφιάς από την ψυχή μέχρι το σώμα!Next post: Συνταγή ομορφιάς…δυνάμωσε τα νύχια σου με λάδι καρύδας και δύο ακόμα υλικά!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Latest posts
Newsletter

Το email σας:

Εγγραφή
Διαγραφή

ME @ INSTAGRAM