Σήμερα μαγειρεύουμε τέλειο κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα κάρυ, ταλιατέλες tricolore με γιαούρτι πάντα με την βοήθεια της Cook at Home και τις υπέροχες σάλτσες της.
Θα χρειαστείς…
Για το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ.
1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου1,5kg κομμένο σε 6-8 μερίδες.
1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Φούρνου Κάρυ.
Αλάτι-πιπέρι.
Για τις ταλιατέλες tricolore.
500g ταλιατέλες tricolore.
500g γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κ.σ. μουστάρδα.
2 κ.σ. ελαιόλαδο.
100ml λευκό κρασί (περίπου 1/3 φλιτζανιού).
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη.
Αλάτι-πιπέρι.
Πως θα το φταίξεις.
Για το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Περιχύνουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOMEκαι ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Για τις ταλιατέλες tricolore.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι για 2- 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό για να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά να γίνει σωστή ομογενοποίηση. Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες tricolore, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις ταλιατέλες και συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα κάρυ.
Έξτρα Tip…
Για να δώσετε πιο εξωτική γεύση, περιχύστε το φαγητό με λίγο γάλα καρύδας τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.
Πόπη.