Σήμερα μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας γιουβέτσι με την βοήθεια της Cook at Home και τις υπέροχες σάλτσες της.
Θα χρειαστείς…
1 Σάλτσα μαγειρέματος CΟΟΚ at HΟΜΕ για Μοσχαράκι Κατσαρόλας Κοκκινιστό.
1kg μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), κομμένο σε μέτρια κομμάτια.
40ml ελαιόλαδο.
1.700ml νερό.
500g κριθαράκι μέτριο.
100g γραβιέρα για το σερβίρισμα.
Αλάτι – πιπέρι.
Πως θα το φταίξεις.
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 2 φλιτζάνια νερό (500ml) και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος προσθέτουμε περίπου 5 φλιτζάνια νερό (1.200ml), το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10’ λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς να μην ‘πιάσει’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα και χοντροσπασμένο πιπέρι.
Έξτρα Tip…
Εάν χρησιμοποιήσετε χύτρα μαγειρέψτε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανοίξτε τη χύτρα, προσθέστε περίπου 5 φλιτζάνια νερό (1.200ml), το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται, και συνεχίστε το βράσιμο με ανοιχτό καπάκι για 10’ λεπτά ανακατεύοντας διαρκώςνα μην ‘πιάσει’.
Πόπη.