Η Vichy πρωτοπορεί: η επιστήμη του εκθεσίωματος στην επιδερμίδα!

Η επιστημονική εξειδίκευση της Vichy βασίζεται στη διεξοδική μελέτη
των στοιχείων εκείνων που επηρεάζουν την επιδερμίδα με την
πάροδο του χρόνου. Η κατάσταση της επιδερμίδας εξαρτάται όχι μόνο από τα γονίδια αλλά και από το Εκθεσίωμα δηλαδή έναν συνδυασμό διαφόρων
περιβαλλοντικών, συμπεριφορικών και ορμονικών παραγόντων. Ειδικότερα, η αθροιστική τους επίδραση είναι αυτή που μπορεί να διαταράξει τις βιολογικές λειτουργίες της επιδερμίδας και να επιταχύνει τη γήρανσή της. Το 2016 τα ευρήματα αυτής της πολύπλευρης μελέτης αποτέλεσαν την πρωτοποριακή Επιστήμη του Εκθεσιώματος της Επιδερμίδας. Από αυτή την επιστήμη γεννήθηκε μια διεπιστημονική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα δερμοκαλλυντικά, η οποία συνδυάζει τη Δερματολογία με άλλα ιατρικά πεδία (Ενδοκρινολογία, Διαιτολογία, Ψυχολογία, Νευροεπιστήμη, και Περιβαλλοντική Ιατρική) Έτσι, η Vichy μπορεί να αντιμετωπεί τις εκάστοτε δερματολογικές ανάγκες προτείνοντας προϊόντα των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι μελετημένη σε πραγματικές συνθήκες. Τα πρωτόκολλά συνδυάζουν ισχυρά δερματολογικά δραστικά συστατικά ενσωματωμένα σε υποαλλεργικές συνθέσεις, καθώς και συμβουλές για τον τρόπο ζωής μας που επιδοκιμάζονται από την διεπιστημονική ιατρική επιτροπή μας. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση βοηθά τις γυναίκες να αντισταθμίσουν τους παράγοντες του Εκθεσιώματος που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. Η Vichy έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τη γνώση και την έρευνα σε ότι αφορά τους παράγοντες του Εκθεσιώματος και την επίδρασή τους στην υγεία της επιδερμίδας.

ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΩΜΑ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που παράγει φυσικά ο οργανισμός μας. Βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο: στους χόνδρους, στα οστά, στις αρθρώσεις, στα μάτια και στα ούλα. Τα μεγαλύτερα αποθέματα όμως βρίσκονται στο δέρμα, το οποίο περιέχει το 50% του συνόλου του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στο σώμα μας. Το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα βοηθά στη διατήρηση της δομής και της λειτουργίας του. Συντίθεται τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο χόριο. Στο χόριο, το υαλουρονικό οξύ δίνει όγκο στην εξωκυττάρια ουσία, υπεύθυνη για τη δομή του προσώπου. Στην επιδερμίδα, το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί τα υπάρχοντα επίπεδα νερού. Διασφαλίζει την καλή ενυδάτωση, και λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Όταν η ποσότητα υαλουρονικού οξέος είναι επαρκής, το δέρμα είναι λείο, ελαστικό και τονωμένο. Με την πάροδο του χρόνου τα αποθέματα υαλουρονικού οξέος μειώνονται, οδηγώντας στον σχηματισμό ρυτίδων.

ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΩΜΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.

Όταν η επιδερμίδα χάνει περισσότερο υαλουρονικό οξύ από όσο δημιουργεί εμφανίζονται ρυτίδες. Αυτή η διαδικασία οφείλεται σε δύο παράγοντες: τη φυσική χρονολογική γήρανση της επιδερμίδας και τις καθημερινές επιθέσεις του Εκθεσιώματος. Πράγματι, κατά τη διαδικασία της φυσικής γήρανσης, η ποσότητα υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα μειώνεται σημαντικά: παράγει λιγότερο και χαμηλότερης ποιότητας. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό το φαινόμενο επιταχύνεται από το Εκθεσίωμα. Ορισμένοι παράγοντες του Εκθεσιώματος, όπως η UVB ακτινοβολία, ο καπνός ή η έλλειψη ύπνου, μπορούν να επιταχύνουν άμεσα την εξάντληση του υαλουρονικού οξέος και να επιβραδύνουν την παραγωγή του. Άλλοι παράγοντες του Εκθεσιώματος επηρεάζουν έμμεσα την επιδερμίδα. Αυτό ισχύει για τη UVA & την υπέρυθρη ακτίνοβολία, τα ρυπογόνα σωματίδια, τη ζέστη ή το κρύο. Αυξάνουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες στη συνέχεια αλλοιώνουν το υαλουρονικό οξύ της επιδερμίδας . Η βλάβη γίνεται γρήγορα ορατή καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, γίνεται λιγότερο σφριγηλό και παρουσιάζει ρυτίδες.

Η λύση της Vichy; Έρχεται σύντομα…

Πόπη.

1 comments
0 likes
Prev post: Eye Gel από την Rivage, για τα μάτια σου μόνο!!Next post: Mésolift από την Lierac με 15% καθαρή βιταμίνη C και με έμπνευση από την αισθητική τεχνική της μεσοθεραπείας!

Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Latest posts
Newsletter

Το email σας:

Εγγραφή
Διαγραφή

ME @ INSTAGRAM