Ήρθε το νέο Cicaplast Baume B5+ από την La Roche-Posay!

Ως η νούμερο 1 μάρκα φροντίδας του δέρματος που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, η La Roche-Posay δημιουργεί λύσεις φροντίδας που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, μεταξύ αυτών και το Cicaplast Baume B5+

Φέτος, η μάρκα που πρωτοπορεί στην ανάπλαση του δέρματος επαναπροσδιορίζει για άλλη μια φορά τα όρια της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας, με το Cicaplast Baume B5+. Αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη του μικροβιώματος, η ανανεωμένη και βελτιωμένη σύνθεση εξασφαλίζει ταχύτερη και καλύτερη ανάπλαση από την 1η ημέρα αλλά και δράση κατά των σημαδιών.

Μετά από 24 κλινικές μελέτες, 6 νέες δημοσιεύσεις, και δοκιμές σε 30.000 ασθενείς, αυτό το προϊόν ορόσημο στην επιστήμη του μικροβιώματος προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα έναντι 14 ενδείξεων. Ταχύτερο και καλύτερο από ποτέ, το νέο Cicaplast Baume B5+ είναι το απόλυτο balm ανάπλασης που βελτιστοποιεί τη διαδικασία της επούλωσης και προλαμβάνει τον σχηματισμό ουλών χάρη στην ισχυρή δράση του κατά των σημαδιών. Έχει αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες, καθώς και για ερεθισμένο ή ευαισθητοποιημένο δέρμα. Έχει επίσης δοκιμαστεί σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία για τον καρκίνο για την ικανότητά του να βελτιώνει την αίσθηση δυσφορίας.

Ο αντίκτυπος των ουλών στην ποιότητα ζωής!

Οι ουλές σχηματίζονται λόγω αλλοίωσης του δερματικού φραγμού και είναι συχνά αποτέλεσμα τραυματισμού, χειρουργικών επεμβάσεων, αισθητικών διαδικασιών ή φλεγμονωδών δερματοπαθειών. Από τα 11.000 άτομα που συμμετείχαν σε έρευνα σε 5 χώρες, το 50% είχαν τουλάχιστον μία μεγάλη ουλή. Οι ουλές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος, οδηγώντας σε ανεπιθύμητες ενέργειες τόσο σωματικές όσο και ψυχικές. Η La Roche-Posay διαπίστωσε ότι το 11% των ατόμων αισθάνονται πόνο λόγω της ουλής τους, ενώ το 40 με 50% ταλαιπωρούνται από συμπτώματα δυσφορίας όπως ερυθρότητα, ξηρότητα, αίσθηση τραβήγματος, κνησμό, ή αίσθηση καύσου. Επιπλέον, εκτός από το ότι αναμοχλεύουν δυσάρεστες αναμνήσεις, οι ουλές επηρεάζουν την ψυχική ευεξία. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 σε 34 άτομα, στο 50% των ανθρώπων με ουλές παρατηρείται χαμηλή αυτοεκτίμηση, στο 21% άγχος, στο 50% κακή διάθεση και αίσθημα απόγνωσης, και στο 26% εκνευρισμός και θυμός. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να αποφευχθούν.

Η επούλωση τραυμάτων είναι μια φυσική διαδικασία μέσω της οποίας επιδιορθώνεται γρήγορα το τραυματισμένο δέρμα, οδηγώντας όμως στον σχηματισμό ουλής. Όταν είναι υγιές το μικροβίωμα του δέρματος αποτελείται από 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Ωστόσο, όταν το δέρμα υφίσταται τραυματισμό, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην επούλωση της πληγής λόγω των αυξημένων επιπέδων του βακτηρίου Pseudomonas και των μειωμένων επιπέδων του βακτηρίου S. epidermidis. Όταν το μικροβίωμα του δέρματος χάνει την ισορροπία του κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αύξηση των παθογόνων βακτηρίων εξασθενεί τη φυσική ανοσολογική άμυνα οδηγώντας σε παρατεταμένη φλεγμονή, καθυστερημένη επανεπιθηλιοποίηση, λιγότερο αποτελεσματική επούλωση, και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σημαδιών.

Αντίθετα, όταν το μικροβίωμα του δέρματος είναι ισορροπημένο, με επαρκή ποικιλομορφία βακτηρίων όπως το S. epidermidis, η συνεργιστική σχέση μεταξύ του μικροβιώματος και του ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλει στον έλεγχο της φλεγμονής, προάγει την επανεπιθηλιοποίηση και εξασφαλίζει ταχύτερη και καλύτερη επούλωση. Η La Roche-Posay διαπίστωσε ότι η επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος μπορεί να μειώσει τη δερματική φλεγμονή και να προάγει την επούλωση του τραύματος.

Η δύναμη του Cicaplast Baume B5+

Χάρη στη δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος, η νέα σύνθεση του Cicaplast Baume B5+ εμπεριέχει ενεργά συστατικά που εξασφαλίζουν ισχυρή αναπλαστική δράση από την 1η κιόλας ώρα. Βιταμίνη Β5: Η αντιφλεγμονώδης Βιταμίνη Β5, γνωστή και ως πανθενόλη, προσφέρει ενυδάτωση και ενισχύει τις λειτουργίες του δερματικού φραγμού, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει το δέρμα και διευκολύνει την επούλωση του τραύματος. Όπως έχει αποδειχθεί in vitro σε μοντέλο ανακατασκευασμένου δέρματος, εξασφαλίζει ταχύτερη ανάπλαση από την 1η ημέρα αυξάνοντας κατά +127% τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων. Στο ίδιο μοντέλο ανακατασκευασμένου δέρματος, τη 2η ημέρα, παρατηρήθηκε αύξηση του πάχους της επιδερμίδας κατά +70%, κάτι που υποδεικνύει την καλύτερη επανόρθωση του δερματικού φραγμού. Madecassoside: Εκχύλισμα από το Centella asiatica, ένα ποώδες φυτό που καλλιεργείται σε τροπικές περιοχές με υγρό κλίμα. Χρησιμοποιείται στη σύνθεση κατόπιν μετασχηματισμού με τη βοήθεια πράσινων επιστημών. Ελέγχει τη φλεγμονή, ρυθμίζει την ανανέωση των κερατινοκυττάρων, επιτρέπει την αναδόμηση της εξωκυττάριας ουσίας, και αποτρέπει την προσκόλληση βακτηρίων στο δέρμα.

Πόπη.

0 comments
0 likes
Prev post: Blossom Beauty natural cosmetics, το ελληνικό brand που ήρθε και εντυπωσιάζει!Next post: Η Safilo παρουσίασε τη νέα συλλογή γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *